Arbeidsmediation

Een efficiënte en effectieve manier om je conflict te beëindigen.

Conflicten op de werkvloer, problemen in een team of een conflict tussen werkgever en werknemer? Arbeidsmediation kan een oplossing bieden!

Een arbeidsconflict is ingrijpend voor zowel werknemer als werkgever of organisatie. In mediation gaat u onder leiding van een mediator (weer) in gesprek om te kijken welke afspraken en oplossingen haalbaar zijn. Mogelijk stelt u samen vast dat het beter is de werkrelatie te beëindigen. Maar onder welke voorwaarden dan?

Mediation is een goedkope en effectieve snelle manier om het conflict naar tevredenheid van beide partijen op te lossen en/of om duidelijkheid te scheppen. Wilt u na een geschil met elkaar verder, of scheiden jullie wegen? Mediation voorkomt schade aan organisaties maar vooral aan personen. Door vroegtijdig in te zetten op mediation voorkomt u dat het conflict verder uit de hand loopt. In Nederland is het oplossen van een arbeidsconflict door inzet van mediation sterk groeiende, ook de rechter verwijst partijen steeds vaker naar erkende gecertificeerde arbeidsmediators.

Trust Mediation zorgt voor ruimte voor ieders verhaal, de juiste atmosfeer en duidelijke spelregels vooraf.

Van arbeidsconflict naar vaststellingsovereenkomst 
Arbeidsmediation start met een intake gesprek, met elke partij afzonderlijk of gezamenlijk. Daarna volgt een gesprek met beide partijen aan tafel, eventueel vergezeld van een adviseur (mits beide partijen hiermee akkoord gaan). U krijgt in dit proces desgewenst mogelijkheden aangereikt, waarmee u tot werkbare afspraken kunt komen. Oplossingen en afspraken bij arbeidsmediation worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Altijd op de hoogte van de meeste actuele wetgeving
Als leden van de Mediation federatie Nederland volgen wij uiteraard de verplichte bijscholing. Deze permanente educatie waarborgt dat de mediators van Trust Mediation altijd op de hoogte zijn van de meest actuele wetgeving, voorschriften maar ook jurisprudentie.

Denk hierbij aan de nieuwe wet ‘werk en Inkomen’ welke in 2015 is ingevoerd, de transitievergoeding welke daarvan onderdeel uitmaakt maar ook de wijziging in de manier waarop een ontslag wordt aangevraagd en de gevolgen voor een eventuele uitkering.
Trust Mediation wijst (beide) partijen op de vigerende wetgeving en behoedt u voor verkeerde beslissingen.

Klik hier voor ervaringen van oud-cliënten

CONTACT

Als u denkt dat Trust Mediation iets voor u kan betekenen kunt u uw gegevens invullen op het contactformulier of bel ons voor meer informatie.

Piet Conijn | +31 (0) 6 53 40 79 54
Trudi Rooijakkers | +31 (0) 6 12 27 35 34

Stel een vraag

Het formulier is succesvol verzonden.

Social Media

Contact 

+31 (0) 6 53 40 79 54
+31 (0) 6 12 27 35 34

Bezoekadres

Willemsoord 29a
Den Helder

Postadres

Van Foreestweg 9A
1787 BK Julianadorp