Arbeidsmediation

Een efficiënte en effectieve manier om je conflict te beëindigen.
Conflicten op de werkvloer, problemen in een team of een conflict tussen werkgever en werknemer? Arbeidsmediation kan een oplossing bieden!

Een arbeidsconflict is ingrijpend voor zowel werknemer als werkgever of organisatie. In mediation gaat u onder leiding van een mediator (weer) in gesprek om te kijken welke afspraken en oplossingen haalbaar zijn. Mogelijk stelt u samen vast dat het beter is de werkrelatie te beëindigen. Maar onder welke voorwaarden dan?

Mediation is een goedkope en effectieve snelle manier om het conflict naar tevredenheid van beide partijen op te lossen en/of om duidelijkheid te scheppen. Wilt u na een geschil met elkaar verder, of scheiden jullie wegen? Mediation voorkomt schade aan organisaties maar vooral aan personen. Door vroegtijdig in te zetten op mediation voorkomt u dat het conflict verder uit de hand loopt. In Nederland is het oplossen van een arbeidsconflict door inzet van mediation sterk groeiende, ook de rechter verwijst partijen steeds vaker naar erkende gecertificeerde arbeidsmediators.

Trust Mediation zorgt voor ruimte voor ieders verhaal, de juiste atmosfeer en duidelijke spelregels vooraf.

Van arbeidsconflict naar vaststellingsovereenkomst 

Arbeidsmediation start met een intake gesprek, met elke partij afzonderlijk of gezamenlijk. Daarna volgt een gesprek met beide partijen aan tafel, eventueel vergezeld van een adviseur (mits beide partijen hiermee akkoord gaan). U krijgt in dit proces desgewenst mogelijkheden aangereikt, waarmee u tot werkbare afspraken kunt komen. Oplossingen en afspraken bij arbeidsmediation worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Altijd op de hoogte van de meeste actuele wetgeving

Als leden van de Mediation federatie Nederland volgen wij uiteraard de verplichte bijscholing. Deze permanente educatie waarborgt dat de mediators van Trust Mediation altijd op de hoogte zijn van de meest actuele wetgeving, voorschriften maar ook jurisprudentie.

Denk hierbij aan o.a. de transitievergoeding welke daarvan onderdeel uitmaakt maar ook de wijziging in de manier waarop een ontslag wordt aangevraagd en de gevolgen voor een eventuele uitkering. Trust Mediation wijst (beide) partijen op de vigerende wetgeving en behoedt u voor verkeerde beslissingen.
Piet Conijn
Heeft brede werkervaring met name in de technische branche. Hij is werkzaam geweest als werknemer, van ambtenaar tot afdelingshoofd van een ingenieursbureau, als directeur/eigenaar van een bedrijf met 130 personeelsleden en is momenteel werkzaam als ZZP’ er.
Meer over Piet
Trudi Rooijakkers
Zij heeft na veel ervaring met mediation de basisopleiding mediation en de opleiding tot familiemediator succesvol afgerond. Verder is zij gediplomeerd Oplossingsgericht Coach. Trudi Rooijakkers is een betrokken en zorgvuldige mediator, rustig en respectvol.
Meer over Trudi
© 2019 - Alle rechten voorbehouden - Trust Mediation