Ouderschap na (echt)scheiding

Een scheiding haalt het leven van ouders en kind(eren) compleet overhoop. Gevoelens van verdriet, boosheid en opluchting spelen een rol en daarnaast heeft de echtscheiding veel praktische gevolgen zoals een verhuizing van één van de (of beide) ouders en soms een andere school voor de kinderen.

Hoe ga je vorm geven aan het ouderschap als gescheiden partners? Als ouders moeten jullie immers opnieuw inhoud geven aan jullie ouderschapsrelatie. Daarbij is het belangrijk dat dit op een manier gebeurt die de kinderen niet belast. Ondanks het verdriet en de boosheid is het van belang dat ouders constructief samenwerken met hun ex-partner in het belang van de kinderen.

Trudi Rooijakkers, familiemediator én pedagoog, ondersteunt en begeleidt ouders door gesprekken eventueel aangevuld met schriftelijke informatie. Vaak zijn enkele gesprekken voldoende om weer grip te krijgen op de situatie. Maatwerk staat bij de begeleiding voorop.
Piet Conijn
Heeft brede werkervaring met name in de technische branche. Hij is werkzaam geweest als werknemer, van ambtenaar tot afdelingshoofd van een ingenieursbureau, als directeur/eigenaar van een bedrijf met 130 personeelsleden en is momenteel werkzaam als ZZP’ er.
Meer over Piet
Trudi Rooijakkers
Zij heeft na veel ervaring met mediation de basisopleiding mediation en de opleiding tot familiemediator succesvol afgerond. Verder is zij gediplomeerd Oplossingsgericht Coach. Trudi Rooijakkers is een betrokken en zorgvuldige mediator, rustig en respectvol.
Meer over Trudi
© 2019 - Alle rechten voorbehouden - Trust Mediation