Waarom Mediation?

Mediation is dé betaalbare optie die snel en effectief werkt in allerlei conflictsituaties.
Een echtscheiding, een conflict in de familie, op uw werk of tussen vennoten is heel naar. Hoe ga je op een goede manier uit elkaar, hoe los je een verstoorde familie- of arbeidsrelatie op en hou je desgewenst de band in tact? Hoe kom je er als vennoten uit bij een probleem op het zakelijke vlak? Wat is het feitelijke probleem? Conflicten kosten vaak veel (negatieve) energie, tijd en geld.

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met conflicten. Vaak zijn deze makkelijk op te lossen of uit te praten maar soms kom je er samen niet meer uit. Mediation is dan een manier om weer in gesprek te gaan. Het is een vrijwillig traject waarbij partijen, samen met een onafhankelijk mediator, aan tafel gaan om te werken aan een uitkomst die voor beide partijen aanvaardbaar is: u werkt zelf aan een oplossing, maar u krijgt er deskundige hulp bij. Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen moeten samen aan een oplossing willen werken.
Als Trust registermediators zijn wij de neutrale begeleiders van de communicatie en onderhandelingen. Registermediators zijn professioneel opgeleid om partijen te begeleiden om weer met elkaar in gesprek te gaan. Zij voldoen aan de kwaliteitseisen van de Mediators federatie Nederland (MfN) en werken onder vastgestelde condities. De gedegen opleiding en verplichte bijscholing waarborgen dat uw belangen (en dat van de andere partij) ruimschoots aan bod komen. Neutraliteit, onpartijdigheid, vertrouwelijkheid en kwaliteit zijn kenmerken van mediation. Deze worden gewaarborgd door de klachtenprocedure en de tuchtcommissie van de Mediators federatie Nederland (MfN).

In een rustige en veilige setting biedt Trust Mediation u alle ruimte voor uw verhaal. Wij helpen u om uw belangen boven tafel te krijgen en samen met u aan een oplossing te werken. U krijgt in dit proces (tijdens één of meerdere bijeenkomsten) desgewenst mogelijkheden aangereikt waarmee u samen tot werkbare afspraken komt.

Als u uw conflict voorlegt aan de rechter doet deze uiteindelijk een bindende uitspraak. U krijgt dan een uitspraak opgelegd. Heeft u op voorhand echter de wil om tot een voor beide partijen acceptabele oplossing te komen? Dan is mediation een snellere en goedkopere oplossing dan een rechtszaak. Ook rechters adviseren overigens in toenemende mate, alvorens een uitspraak te doen, er met een mediator alsnog uit te komen.
Trust Mediatiors zijn geregistreerd bij Mediators federatie Nederland (MfN) en ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand voor toevoegingszaken.

Mediation voor West Nederland
Inzetbaar voor Texel, Den Helder, Alkmaar, Hoorn, Haarlem maar ook Amsterdam. Trust Mediation staat voor u klaar en is beschikbaar als mediator bij uw (dreigende) conflicten in geheel Nederland Trust Mediation, als het gaat om onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en deskundigheid.
Piet Conijn
Heeft brede werkervaring met name in de technische branche. Hij is werkzaam geweest als werknemer, van ambtenaar tot afdelingshoofd van een ingenieursbureau, als directeur/eigenaar van een bedrijf met 130 personeelsleden en is momenteel werkzaam als ZZP’ er.
Meer over Piet
Trudi Rooijakkers
Zij heeft na veel ervaring met mediation de basisopleiding mediation en de opleiding tot familiemediator succesvol afgerond. Verder is zij gediplomeerd Oplossingsgericht Coach. Trudi Rooijakkers is een betrokken en zorgvuldige mediator, rustig en respectvol.
Meer over Trudi
© 2019 - Alle rechten voorbehouden - Trust Mediation